Het meest complete overzicht van prijzen in Londen
Ga naar prijzen in:

Prijzen taxi in Londen

U kunt ook gebruik maken van een taxi in Londen als u dit een fijne manier van vervoer vind, u zich niet zo op uw gemak voelt in het openbaar vervoer of als het openbaar vervoer niet meer rijdt i.v.m. de tijd of een feestdag.

Londen kent vele taxi’s welke herkenbaar zijn aan de vorm en het taxi bordje op het dak. De taxi’s redelijk makkelijk te krijgen in vergelijking tot Nederland. U vindt de taxi’s bij grote stations en uiteraard bij de vliegvelden. U kunt zien of een taxi bezet is aan het lichtje, is hij vrij dan is het lichtje aan.

Prijzen taxi in Londen
Instaptarief (incl. de eerste 2 kilometers): maximaal 7,50 euro (8-persoonstaxi: 12,20 euro)
Opvolgende kilometertarief: maximaal 2,20 euro (8-persoonstaxi: 2,52 euro per kilometer)

Wachttarief voorafgaand aan een rit: maximaal 33 euro per uur

Het is gebruikelijk de taxichauffeur een fooi te geven van maximaal 10% van het totaal bedrag, de meeste mensen ronden het bedrag gewoon naar boven af. Let goed op dat u niet bedonderd wordt en vraag naar de prijs vooraf! Zorg voor contant geld, u kunt niet altijd met een creditcard betalen en praktisch nooit met een pinpas.

Bel een van de 7000 veilige en betrouwbare Londense taxi's op het volgende nummer. Er is geen rekening nodig, u betaalt gewoon met contact geld of credit of debit kaart:

Telefoonnummers taxi centrales etc.
Taxi One: +44 (0)871 8710
Stuur een sms-je met het woord HOME aan 60835 (60TFL) voor informatie over taxibedrijven van Cabwise. Dit kost 0,35 pence plus uw netwerktarief.
London Travel Information (24 uur): +44 (0)20 7222 1234